Hållbarhetskalkyl | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo
✓FRI FRAKT        ✓1-3 DAGARS LEVERANS

Hållbar produktion

I vår hektiska värld är vårt mål att skapa textilier som håller över tid. De globala målen för en hållbar utveckling antogs av FN 2015 (Agenda 2030). För att bidra i det arbetet har vi startat ett projektarbete som vi kallar A traceable rug. Här kan vi på ett helt nytt sätt följa upp tillverkningen av våra spårbara mattor utifrån både social och ekologisk hållbarhet.Vi försöker ständigt lära oss mer och bli bättre. Vi har inte hittat alla lösningar men vi har ambitionen att hela tiden ta steg i rätt riktning för att skapa en ansvarsfull produktionskedja för all vår tillverkning för både miljö och människor.

Val av råmaterial

För oss är valet av råmaterial av yttersta vikt. Ursprung, livslängd och återvinningspotential spelar alla en viktig roll i denna process. Detta gör att vi på Chhatwal & Jonsson föredrar etiskt framtaget naturmaterial när vi tillverkar våra produkter.

Linne: Framtaget av lin är linne ett klimatsmart alternativ vars produktion kräver låg vattenförbrukning. Det är ett tåligt och hållbart material med en vacker struktur som ger liv åt textiler. Linne är helt återvinningsbart.

Ull: Ull är ett flexibelt naturmaterial som både kan förnyas och återvinnas. För oss är spårbarheten viktig i vårt arbete med ull och i våra spårbara mattor använder vi oss av certifierad ull från Nya Zeeland. Ull är hållbart, resistent mot fläckar, enkelt att ta hand om och även långlivat. Vi har valt att inte blanda vår ull med polyesterfiber för att på så sätt säkerställa att det går att återvinna.

BCI-certifierad Bomull: BCI står för ”Better Cotton Intiative” och är ett initiativ för att säkerställa kvalitén av bomull. Detta innebär att det i odlingen av bomullen inte tillåts genetiskt modifierade frön samt att användningen av kemikalier är begränsad. Som en del i ett långsiktigt arbete varvar man odlingen av grödor för att låta jorden vila, något som också minskar behovet av kemiska bekämpningsmedel.

OEKO-TEX-bomull: OEKO-TEX Standard 100 är ett globalt certifieringssystem som säkerställer att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Bomullen i våra kuddfodral av sammet är Oeko-Tex 100-certifierad.

The Green Leaf:
Green Leaf-symbolen garanterar att produktionskedjan för våra spårbara mattor är transparent och helt spårbar.

Uppföljning och kontroll

På Chhatwal & Jonsson samarbetar vi med skickliga hantverkare som använder sig av hållbara produktionsmetoder som sträcker sig över generationer. Vi har även våra egna team på plats och vi genomför regelbundna tester under hela produktionskedjan för att säkerställa att vi lever upp till våra mål.

Chhatwal & Jonssons hållbarhetskalkyl

Vi använder oss av en hållbarhetskalkyl i vårt arbete för social och ekologisk hållbarhet. Vårt mål är att inte ha några produktgrupper i den negativa eller neutrala gruppen.

©2023 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden