Om Oss
Chhatwal-jonsson logo
✓FRI FRAKT        ✓1-3 DAGARS LEVERANS

Det är inte perfekt, det är unikt

Chhatwal & Jonsson är vårt uttryck för mötet mellan öst och väst. Skärningspunkten mellan klassisk skandinavisk design och genuint indiskt hantverk. En kreativ symbios av nyanser, former och kvalité och det självklara valet för dig som söker mer än det extraordinära för ditt hem.

När vi började vår resa hade vi en vision om ett skapande byggt på äkthet, hållbarhet och skönhet. Tre tidlösa värden som vi har förverkligat genom att satsa på långsiktig produktion, traditionellt och småskaligt hantverk och inte minst perfektionen i det unika. Idag finns vi i tjugofem länder med kunder världen över. Vi vill tro att det säger något om oss, om vilka vi är och vilka vi vill vara.

För i en värld av massproducerade val har vi förstått att kvalité är något som måste få ta tid. Hos oss är ingen matta eller kuddfodral det andra likt. Här har varje tråd, färg och material noga valts ut och varsamt behandlats för att bli en del av något alldeles speciellt. På Chhatwal & Jonsson hittar vi vår karaktär i det särpräglade, det utmanande. Vi hittar vår perfektion i det unika.
- Tillverkat för hand -

Vi tycker handtillverkade kuddar och mattor är vackrast. Att samarbeta med skickliga hantverkare som använder traditionella metoder för att trycka, brodera och väva är en sann glädje. Vår ambition är att stödja gamla hantverkstraditioner så de lever vidare i vår högteknologiska tid.


Handvävda mattor

I den indiska delstaten Uttar Pradesh har det vävts mattor sedan 1600-talet. Våra mattor vävs för hand på traditionella vävstolar med hänsyn till miljö och människor. Alla dhurrymattor vävs i mjuk nyazeeländsk ull och är kända för sin slitstyrka och skönhet.
Handtryckta kuddfodral i linne

Våra mönster screentrycks för hand utanför Delhi. Att trycka för hand kräver tålamod och erfarenhet och två tryckare arbetar mittemot varandra på var sin sida av det 20 meter långa bordet där tyget har lagts ut. Efter att tyget har tryckts får det torka i den varma indiska solen. Hela processen kräver extremt lite vatten och bygger på traditionella indiska hantverksmetoder.Broderade kuddfodral i sammet

Med ett öga för detaljer broderas våra kuddfodral i öko-tex certifierad bomullssammet av skickliga hantverkare. Tålamod, noggrannhet och uthållighet krävs för att bemästra de olika broderiteknikerna som används i flera generationer.
Hållbar produktion

I vår hektiska värld är vårt mål att skapa textilier som håller över tid. De globala målen för en hållbar utveckling antogs av FN 2015 (Agenda 2030). För att bidra i det arbetet har vi startat ett projektarbete som vi kallar A traceable rug. Här kan vi på ett helt nytt sätt följa upp tillverkningen av våra spårbara mattor utifrån både social och ekologisk hållbarhet.Vi försöker ständigt lära oss mer och bli bättre. Vi har inte hittat alla lösningar men vi har ambitionen att hela tiden ta steg i rätt riktning för att skapa en ansvarsfull produktionskedja för all vår tillverkning för både miljö och människor.


Val av råmaterial

För oss är valet av råmaterial av yttersta vikt. Ursprung, livslängd och återvinningspotential spelar alla en viktig roll i denna process. Detta gör att vi på Chhatwal & Jonsson föredrar etiskt framtaget naturmaterial när vi tillverkar våra produkter.

Linne: Framtaget av lin är linne ett klimatsmart alternativ vars produktion kräver låg vattenförbrukning. Det är ett tåligt och hållbart material med en vacker struktur som ger liv åt textiler. Linne är helt återvinningsbart.

Ull: Ull är ett flexibelt naturmaterial som både kan förnyas och återvinnas. För oss är spårbarheten viktig i vårt arbete med ull och i våra spårbara mattor använder vi oss av certifierad ull från Nya Zeeland. Ull är hållbart, resistent mot fläckar, enkelt att ta hand om och även långlivat. Vi har valt att inte blanda vår ull med polyesterfiber för att på så sätt säkerställa att det går att återvinna.

BCI-certifierad Bomull: BCI står för ”Better Cotton Intiative” och är ett initiativ för att säkerställa kvalitén av bomull. Detta innebär att det i odlingen av bomullen inte tillåts genetiskt modifierade frön samt att användningen av kemikalier är begränsad. Som en del i ett långsiktigt arbete varvar man odlingen av grödor för att låta jorden vila, något som också minskar behovet av kemiska bekämpningsmedel.

OEKO-TEX-bomull: OEKO-TEX Standard 100 är ett globalt certifieringssystem som säkerställer att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Bomullen i våra kuddfodral av sammet är Oeko-Tex 100-certifierad.

The Green Leaf:
Green Leaf-symbolen garanterar att produktionskedjan för våra spårbara mattor är transparent och helt spårbar.


Uppföljning och kontroll

På Chhatwal & Jonsson samarbetar vi med skickliga hantverkare som använder sig av hållbara produktionsmetoder som sträcker sig över generationer. Vi har även våra egna team på plats och vi genomför regelbundna tester under hela produktionskedjan för att säkerställa att vi lever upp till våra mål.


Chhatwal & Jonssons hållbarhetskalkyl

Vi använder oss av en hållbarhetskalkyl i vårt arbete för social och ekologisk hållbarhet. Vårt mål är att inte ha några produktgrupper i den negativa eller neutrala gruppen.

©2022 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden