Om Oss
Chhatwal-jonsson logo
✓FRI FRAKT        ✓1-3 DAGARS LEVERANS

Det är inte perfekt, det är unikt

Chhatwal & Jonsson är vårt uttryck för mötet mellan öst och väst. Skärningspunkten mellan klassisk skandinavisk design och genuint indiskt hantverk. En kreativ symbios av nyanser, former och kvalité och det självklara valet för dig som söker mer än det extraordinära för ditt hem.

När vi började vår resa hade vi en vision om ett skapande byggt på äkthet, hållbarhet och skönhet. Tre tidlösa värden som vi har förverkligat genom att satsa på långsiktig produktion, traditionellt och småskaligt hantverk och inte minst perfektionen i det unika. Idag finns vi i tjugofem länder med kunder världen över. Vi vill tro att det säger något om oss, om vilka vi är och vilka vi vill vara.

För i en värld av massproducerade val har vi förstått att kvalité är något som måste få ta tid. Hos oss är ingen matta eller kuddfodral det andra likt. Här har varje tråd, färg och material noga valts ut och varsamt behandlats för att bli en del av något alldeles speciellt. På Chhatwal & Jonsson hittar vi vår karaktär i det särpräglade, det utmanande. Vi hittar vår perfektion i det unika.
- Tillverkat för hand -

Vi tycker handtillverkade kuddar och mattor är vackrast. Att samarbeta med skickliga hantverkare som använder traditionella metoder för att trycka, brodera och väva är en sann glädje. Vår ambition är att stödja gamla hantverkstraditioner så de lever vidare i vår högteknologiska tid.


Handvävda mattor

I den indiska delstaten Uttar Pradesh har det vävts mattor sedan 1600-talet. Våra mattor vävs för hand på traditionella vävstolar med hänsyn till miljö och människor. Alla dhurrymattor vävs i mjuk nyazeeländsk ull och är kända för sin slitstyrka och skönhet.
Handtryckta kuddfodral i linne

Våra mönster screentrycks för hand utanför Delhi. Att trycka för hand kräver tålamod och erfarenhet och två tryckare arbetar mittemot varandra på var sin sida av det 20 meter långa bordet där tyget har lagts ut. Efter att tyget har tryckts får det torka i den varma indiska solen. Hela processen kräver extremt lite vatten och bygger på traditionella indiska hantverksmetoder.Broderade kuddfodral i sammet

Med ett öga för detaljer broderas våra kuddfodral i öko-tex certifierad bomullssammet av skickliga hantverkare. Tålamod, noggrannhet och uthållighet krävs för att bemästra de olika broderiteknikerna som används i flera generationer.


 

©2023 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden