Stora mattor | Fri frakt inom Sverige | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo

Stora mattor

En stor matta är en viktig inredningsdetalj. I vardagsrummet kan det binda ihop möblemanget och ge karaktär till hela rummet. I sovrummet skapar en stor matta en ombonad och lyxig känsla. Oavsett rum så välj en matta som passar övrig inredning i färg, mönster och stil. Vi har ett stort utbud av mattor i olika färger kvalitéer och utföranden som passar de flesta hem och inredningsstilar.

Våra handvävda ullmattor finns i olika storlekar upp till 250 x 350 cm. I vardagsrum och sovrum är luggmattor ett populärt val. Hos oss finns luggmattor med både kort och lång lugg. Slätvävda mattor passar bättre i kök och vardagsrum då de är slitstarka och är också ett bra val om rummet används dagligen och har mycket trafik och rörelse. En fördel med stora mattor är att de dämpar ljud. Textilier är ljuddämpande vilket gör att en större matta ger en mer ljuddämpande effekt än en mindre matta.

En stor matta kan bli rummets blickfång. Välj färg och mönster som du trivs med. Vill du ha en matta som går i samma ton som övriga färger i rummet eller en mönstrad matta som blir rummets centralpunkt? Oavsett ditt val så hittar du alternativ hos oss. En del stora mattor har lugg medan andra är slätvävda. Oavsett vilken matta du väljer så har de en personlig karaktär, speciellt när det handlar om större mått. Luggmattorna fäller lite ull i början, men det avtar med tiden. Slätvävda mattor har sin egen skönhet.

Att tänka på när du inreder med en stor matta

När du ska välja storlek på matta är det alltid bra att först mäta upp området den ska ligga på. Du kan exempelvis använda tejp för att markera ytan på golvet där mattan ska ligga. Fördelen med en stor matta är att du kan rymma en hel soffgrupp inklusive soffbord och fåtölj på mattan vilket hjälper dig att rama in hela ytan. Tänk dock på att inte ha en för stor matta i ett för litet rum. Det är alltid viktigt att hitta balansen mellan möblemang och hemmets naturliga ytor.

På samma sätt som en stor matta kan lyfta ett vardagsrum kan den även vara katalysator för sovrumsinredningen. Dels skapar en större matta en mysig och avslappnad atmosfär, men den kan även skapa en snygg inramning av sängen.

Om du har ett stort sovrum och en säng som är 180 cm bred och uppåt rekommenderar vi att du använder en matta som är 200 x 300 cm bred. På så sätt får du cirka en halvmeter matta som sticker ut på vardera sida av sängen där du sätter ner fötterna. Det är otroligt skönt att sätta ner fötterna på en mjuk matta varje morgon när man vaknar och i sovrummet gör sig en luggmatta särskilt bra.

Mattor för matsalen

Ett annat bra användningsområde för stora mattor är matsalen. Genom att placera en matta under ett stort matbord ramar du in matplatsen och skapar en enhetlig och stilren karaktär till rummet. Använd gärna någon av våra slätvävda ullmattor som bättre tål spill och slitage under matplatsen.

Om du vill ha mer tips kring saker att tänka på vid mattköp kan du kika i vår mattguide.
Visa filter Dölj filter
Färg
Beige Blå Grå Grön Gul Orange Rost Röd Svart Taupe Vit
Nari - Cactus Green
fr. 11995 kr
Nari - Light Beige
fr. 11995 kr
Nari - Taupe
fr. 11995 kr
Nari - Masala Yellow
fr. 11995 kr
Nanda - Beige
fr. 2495 kr
Nari - Blue Melange
fr. 11995 kr
Mohini - Blue
fr. 2495 kr
Mohini - Grey
fr. 2495 kr
Bengal - Black
fr. 6500 kr
Bengal - Ivory
fr. 6500 kr
Bengal - Orange
fr. 6500 kr
Loha - Beige TRACEABLE
fr. 11500 kr
Nanda - Rust Melange
fr. 2495 kr
Nari - Light Grey
fr. 11995 kr
©2024 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden