Mattor - Handvävda i hållbara material | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo

Mattor

Det finns flera bra anledningar till att inreda med mattor. Med en matta är det enkelt att ändra stämningen i rummet och det ger ett ombonat och vackert intryck. Med lite större mattor som täcker en stor yta av golvet binder du också ihop möblemanget i rummet. Välj antingen en diskret neutral färg eller en mönstrad matta som blir blickfånget i rummet.

Mattor är också bra för att de skyddar golven. Framför allt i rum där många går och springer, som i hallen eller köket. Även om du städar ofta finns det alltid sådant som kan repa känsliga golv. Då är det bättre att lägga en matta där man går som ett extra skydd. Du kan med fördel använda ett mattunderlägg för att se till så att mattan inte flyttas när du går på den.

“en rofylld atmosfär, vilket är ett måste i ett hem”

En matta kan ge en rofylld atmosfär

En annan stor fördel med mattor är att de är ljuddämpande. De suger till sig ljud som kan vara störande när någon går på ett hårt golv med skor. Du skapar på så sätt en rofylld atmosfär, vilket är ett måste i ett hem. Det är även skönt att gå på mattor vilket skapar en mjuk och ombonad känsla. Våra luggmattor är extra mjuka och passar bra i lugnare miljöer, t ex under sängen eller under fåtöljen i en mysig läshörna. Även våra slätvävda mattor är tillverkade i mjuk nyzeeländsk bomull och ger dig ett härligt underlag att gå på. Vi har ett stort utbud av mjuka designmattor som passar bra både till att skapa harmoni såväl som stil i sovrum och vardagsrum.

Hitta en matta i rätt material och kvalité

När du väljer en matta till ditt hem är det dels viktigt var den ska ligga och hur den ska användas. Vi tillverkar alla de flesta av våra mattor i ull då det både är ett naturligt material som är skonsamt mot miljön, samtidigt som det är slitstarkt. Placera våra tåliga slätvävda ullmattor på platser med mycket fottrafik eller där det finns risk för smuts och spill. Till exempel under ett matbord eller i hallen. Vi tillverkar även dörrmattor och gångmattor som är både praktiska och snygga. Placera dem i en korridor, framför garderoben i sovrummet eller längs diskbänken i köket för en stilren och praktisk inredning. Dessa finns både i enfärgade och mönstrade varianter.

Letar du efter något ännu tåligare är våra jutemattor och utomhusmattor bra. Dessa är tillverkade i polypropen plast och är vackra och sköna att gå på vilket göra att de fungerar bra att använda både inom och utomhus. Om du å andra sidan söker efter något som skapar en mjuk och ombonad känsla är luggmattor förmodligen ett bättre alternativ. Dessa passar särskilt bra i sovrummet eller för att rama in soffgruppen i vardagsrummet.

Tänk hållbart

Vi försöker alltid att tänka hållbart när det kommer till materialval, produktionsval och arbetsmiljö för de som arbetar med att tillverka våra mattor. Vår högsta hållbarhetstämpel är våra spårbara mattor. Dessa har en markering med ett grönt löv på hemsidan och finns i kategorin för spårbara mattor. Där får varje tillverkad matta har ett nummer som går att spåra tillbaka hela vägen till gården ullen kom ifrån. Om du är ute efter en ny matta och vill göra ett hållbart val, välj en av våra ekologiska mattor. Du kommer att få en hållbar, skön och stilren matta samtidigt som du bidrar till att ta hand om vår planet.

Välj rätt storlek på mattan

Det är inte alltid lätt att avgöra vilken mattstorlek du ska köpa. I ett stort vardagsrum kan du exempelvis både placera en stor matta som täcker det mest av golvytan. Men du kan även skapa ett mer dynamiskt intryck genom att exempelvis placera två eller flera mindre mattor i samma rum. Exempelvis kan du placera en matta under soffgruppen och använda en annan för att rama in en läshörna.

Matt dimensioner

Om du är osäker på dimensionerna kan du testa att tejpa upp måtten på mattan du är intresserad av på golvet och få en känsla för hur det kommer att se ut. Du kan även med fördel alltid läsa vår mattguide för snabba tips och rekommendationer kring hur du ska tänka när kring storlekar på mattor i olika rum.

Hitta rätt färg och mönster

Välj mattor noga, med färger och mönster som du både tycker om, men som även matchar ditt befintliga hem och inredning. Vi har ett stort utbud av mattor i unika färger och mönster som passar de flesta hem. Om du har ett typiskt skandinaviskt hem i sobra färger tycker kanske en enfärgad matta är rätt val för dig. Vi älskar dock färg och vår filosofi är därför att alltid försöka blanda färger och mönster för att skapa ett mer levande hem. Oavsett vad som är din smak rekommenderar vi alltid våra kunder att beställa hem några mattprover för att se vad som passar just dig och ditt hem innan du gör det slutgiltiga valet. Proverna är kostnadsfria och hjälper dig att ta rätt beslut.
Visa filter Dölj filter
Pris
Storlek
170 x 240 177 x 239 177 x 266 180 x 270 180 x 272 184 x 280 200 x 300 213 x 296 230 x 320 230 x 336 234 x 323 240 x 350 249 x 342 250 x 350 60 x 90 80 x 250
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Gul Orange Rosa Rost Röd Svart Taupe Vit
©2024 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden