Intervju med Frida Lundgren | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo

Fem frågor till Frida Lundgren

Frida bor på landet och har en rustik inredningsstil och inreder gärna med naturfärger. På Instagram heter hennes konto @froken.frida och där får hennes följare ta del av hennes liv på den västerbottniska landsbygden. Vi ställde fem frågor till henne om hennes inredningsstil.

Vad är dina tankar kring inredning våren 2022?

Jag tror vi kommer fortsätta att se mycket jordnära kulörer men med pastelliga inslag av blått, lila och orange. Sen tror jag på materialval som är skapade för att kunna vårdas och som slits vackert- trä, ull och lin som exempel.


Hur skulle du beskriva din inredningsfilosofi/stil?

Jag baxade in de möbler som stod att finna i mina och makens föräldrars förråd när vi flyttade in i vårt hus. Tanken var då att den eklektiska blandningen av allmoge och teak på sikt skulle bytas ut mot ett mer enhetligt möblemang. Så här tolv år senare står de alla kvar, nu med sällskap av möbler vi fyndat från andrahandsmarknaden. Jag älskar textilier och den skillnad de kan göra för ett rum! Jag inreder gärna mitt hem i jordnära och brända toner och har så gjort sedan min allra första lägenhet.

Vilka färger och material vill du se i ditt hem nu till våren och sommaren?

Trender kommer och trender går! Man kommer alltid att se ull och lin dominera i textilvalen i mitt hem, sommar som vinter. Dock brukar gult krypa fram ur sina gömslen i samma stund som Västerbotten vädrar vår.


Med textil kan man ganska enkelt ställa om till en ny säsong och blanda gammalt och nytt. Har du några tips för att enkelt få en ny känsla i hemmet?

Åh, det behöver inte vara så krångligt! Ett par nya kuddar kan ge soffan nytt liv! Ett hållbart tips från mig är att vara rädd om dina textilier- ruska ullmattorna i torrsnö och vädra kuddarna i kalla vinternätter. Sedan brukar jag flytta kuddar, mattor och plädar mellan rum vilket ger en känsla av nytt och fräscht utan att behöva spendera en krona!

Att blanda olika stilar, färger och mönster skapar ofta en spännande interiör. Har du någon favoritkombination när det gäller färg och mönster?

Terracotta eller senapsgult tillsammans med blått tycker jag är så innerligt vackert! Jag klär mig gärna i de kombinationerna men kanske är det här våren då det även kommer synas i mitt hem?


Shoppa Fridas Stil

©2023 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden