Intervju med Sebastian Bergström | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo

Fem frågor till Sebastian Bergström

På Instagram heter Sebastian @mosebacke och delar med sig om sin kärlek till färg i inredning och om resor och annat som inspirerar. Vi ställde fem frågor till Sebastian om hans personliga inredningsstil.

Du har blandat olika stilar, färger och mönster i ditt hem och skapat en spännande interiör. Var kommer inspirationen ifrån?


Jag får inspiration från allt möjligt. Allt ifrån att vara ute och strosa i Stockholm och se butiker, folk, natur och hus, allt kan leda till inspiration. Jag får mycket inspiration från andra kreatörer, främst från England där det vågas mer färg och mönster än vad man till exempel ser i Sverige. Jag inspireras även av livet i Frankrike och Italien där jag följer personer och deras vardag på Instagram och får min av dagdrömmar från dem. Mycket handlar om känslor för mig. Det kan vara en fin bild eller att solen lyser in i lägenheten. Sådana små saker gör att det går ett litet rus igenom kroppen på mig och får mig att sätta i gång med något kreativt, får någon idé bara sådär. Sen ger musik och film mig otroligt mycket inspiration. Återigen, mycket känsla i dem båda och det sätter tonen för dagen och med det kommer kreativiteten och inspirationen igång.


Om du med ord skulle beskriva din stil, hur skulle du beskriva den?

Tycker det är lite svårt men ska skulle beskriva den som färgrik, energigivande och ombonad.

Många tycker det är svårt att blanda färger och hitta rätt känsla. Har du några tips?

Från egen erfarenhet kan jag säga att ju mer färg man har desto lättare blir det. Första steget är dock ofta svårt och färgen man testar sticker förmodligen ut väldigt mycket från den övriga inredningen om den inte är färgglad. Ett tips är att sprida färgen i rummet och inte bara börja med en sak i den nya färgen. Vill du ha mer rött kan du börja med en röd kudde i soffan och en röd bok på soffbordet blandat med dina tidigare kanske inte så färgrika detaljer. Lägg även till terrakottakrukor som går åt rött samt frukt och grönt i den färg du vill addera. Kanske stearinljus i samma färg - så att ögat ser färgen på fler ställen och inte bara på en ny sak. Det här hjälper att få in nya färger på ett mjukare sätt. Sen är det bara att fortsätta sprida ut färgen i rummet och bäst är ju om färgerna kommer igen i övriga delar av lägenheten/huset också. Då blir det snart en fin helhet av allt och vips har du ett mer färgrikt hem.
Textilier är ett sätt att ändra säsong och förnya hemmet. Vad mer kan man göra för att enkelt sätta en ny ton i rummet?

Det allra enklaste är att flytta omkring saker! Det gör jag nästan varje vecka. Det behöver inte vara så mycket men passa på när du dammtorkar eller städar. Du kan till exempel arrangera om böckerna på soffbordet, byta vas eller blommor i vasen på soffbordet. Flytta runt på saker är det enklaste och snabbast sättet att få ny ton i rummet utan att egentligen behöva addera något nytt alls. Inredning är energier och genom att flytta omkring saker skapas ny energi i rummet och allt kommer kännas mycket härligare. Kan låta flummigt men bara att testa så kommer du uppleva vad jag pratar om.


Har du någon favorit färg/färger nu till våren och sommaren? Någon favoritkombination?

Nu på våren blir jag som färggladast! Alla färger förstärks så fint nu när dagarna blir ljusare. För mig så är det samma färger som gäller oavsett årstid, men kanske att gult och grönt och rött är det jag är extra pepp på så här års. Och då menar jag en grön som är lite pigg, tänk grönskan i maj. Så grönt vill jag ha!

Genomgående i mitt hem är rött, grönt, gult, blått och orange! Dom här färgerna finns i så många olika nyanser också och det är så roligt att blanda.


Shoppa Sebastians stil


Alok - Lt. Beige/Apricot/Heaven Blue
Asim - Off White/Heaven Blue
Amar - Lt. Beige/Cactus Green Nadi - Spicy Yellow/Lt. Beige
Star Fish - Off White/Orange Rama - Off White/Heaven Blue
Nadi - Cactus Green/Off White Meera - Lt. Beige/Apricot Orange
©2023 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden