Spårbarhet | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo
✓FRI FRAKT        ✓1-3 DAGARS LEVERANS

Spårbarhet

Alla steg i tillverkningen är certifierade. Varje matta har ett specifikt spårningsnummer som berättar allt om vem, hur och var den producerats. Det är en förutsättning för en hållbar produktion som tar hänsyn till miljö, människor och vår planet.
Ull och bomull av bästa kvalité

Vi använder certifierad ull från Nya Zeeland. Med fokus på bra djurhållning produceras här ull av högsta kvalité. Bomullsvarpen är certifierad av Better Cotton Initiative, ett initiativ kopplat till FN:s mål om global vattenhållbarhet samt hållbart jordbruk.
Spinning och infärgning

Bearbetningen av ullen kräver energi, vatten och kemikalier. Vi har valt att behandla vår ull hos certifierade tillverkare som använder grön energi från vattenkraft. Vattnet som används vid infärgningen av ullen renas och återvinns. Alla kemikalier uppfyller kraven i enlighet med EU-förordningen REACH, något som även svenska Kemikalieinspektionen har som standard.
Vävning

En oberoende revisionsbyrå gör kontinuerliga kontroller för att försäkra att arbetsmiljön uppfyller all våra krav. Alla våra mattvävare har också hälsoförsäkring, betald semester och pension för att nämna det viktigaste.
Från naturen tillbaka till naturen

Att ta väl hand om sin matta är bästa sättet att förlänga mattans livslängd. När mattan har slutligen uppfyllt sin livscykel kan den enkelt återvinnas utan att lämna några avtryck eftersom den är tillverkad av 100 % naturmaterial.


Uppföljning och kontroll

På Chhatwal & Jonsson samarbetar vi med skickliga hantverkare som använder sig av hållbara produktionsmetoder som sträcker sig över generationer. Vi har även våra egna team på plats och vi genomför regelbundna tester under hela produktionskedjan för att säkerställa att vi lever upp till våra mål.

Läs mer här


Chhatwal & Jonssons hållbarhetskalkyl

Vi använder oss av en hållbarhetskalkyl i vårt arbete för social och ekologisk hållbarhet. Vårt mål är att inte ha några produktgrupper i den negativa eller neutrala gruppen.

©2022 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden