Bordsdukar till vardag och fest | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo

Bordsdukar

Letar du efter en hållbar och miljövänlig bordsduk till din matsal? Oavsett om det är för en högtid, fest eller vardag kan vackra textilier lyfta känslan i ett kök eller en matsal. Våra bordsdukar har vackra mönster tryckta på en vit botten och är tillverkade i ekologisk GOTS-certifierad bomull.

Förutom att vara en vacker inredningsdetalj har bordsdukar och bordlöpare även praktiska användningsområden. De är perfekta för att skapa en enhetlig känsla i matsalen och du kan med fördel använda dem för att täcka slitna bordskivor.

Inred med stora bordsdukar

Våra bordsdukar kommer i storlekarna 150 x 250 cm och 150 x 350 cm. Den större storleken är perfekt om du behöver en stor bordsduk för att täcka ett långbord vid en fest. De är även bra för att dölja ojämnheter som uppstår när du använder en inläggskiva i bordet. Har du ett mindre eller ett runt bord rekommenderar vi i stället att du använder storlek 150 x 250 cm. En bra tumregel när du väljer storlek är att den hänger cirka 2–3 decimeter över bordskanten. Har du överflödigt med tyg går det även bra att använda en bordsklämma.

Matcha bordsduken med ditt porslin

Innan du väljer mönster och färg på bordsduken rekommenderar vi att du först funderar på vad du har för porslin hemma. Du kan med fördel matcha samma färger som du har på tallrikar, bestick och glas. Om du har en färgglad vas eller skål hemma snyggt att färgmatcha denna med duken. Tänk även på att du kan ha olika typer av porslin för olika årstider eller högtider. En bordsduk med blå mönster kanske passar bättre att ha utomhus under sommaren medan en duk med gröna mönster både funkar inomhus över julen såväl som under midsommar.

Tvättråd

Våra bordsdukar är både slitstarka och tvättbara. Vi rekommenderar dock alltid att du tar väl hand om du duken så att den håller längre. Ta bort fläckar så snart som möjligt innan de har torkat in i duken. Stryk dem som bomull för att få dem släta.
©2024 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden