Kuddfodral i unik design - Enkla att byta | Chhatwal & Jonsson
Chhatwal-jonsson logo

Kuddfodral och kuddöverdrag

Att byta kuddfodral på dina innerkuddar är ett enkelt sätt att med små medel åstadkomma stora förändringar i din inredning. Genom att byta ut dina gamla kuddfodral mot nya i en annan färg eller nya mönster så förnyar du utseendet på ditt hem utan att behöva göra en ”total makeover”.

Kuddar är ett snabbt sätt att förändra en soffa, säng eller fåtölj utan att behöva köpa nya möbler. Att välja en ny färg eller mönster på kuddfodralen kan göra att hela rummet upplevs mer inbjudande. Det kan också hjälpa till att skapa en specifik önskad stil eller känsla i rummet. Utforska hela vårt utbud av kuddfodral nedan för att hitta de som passar just dig och ditt hem.


Uppdatera kuddfodralen efter säsong

Det fina med att inreda med kuddfodral är att du kan ha en fast uppsättning av innerkuddar i olika storlekar och baserat på dessa uppdatera kuddfodralen för att anpassa inredningen efter tiden på året. På så sätt kan du alltid se till att uppdatera ditt hem efter årstiderna och högtider som exempelvis jul, påsk och midsommar.

När säsongen är över kan du sedan lägga undan fodralen till samma tid nästkommande år. Exempelvis kan du ha en uppsättning med ljusare kuddfodral i linne under de varma och ljusa sommarmånaderna. När hösten sedan kommer kan du med fördel byta till kuddfodral i sammet i mörkare färgnyanser. Under vintern har vi även ett par julinspirerade kuddfodral som är perfekta för att skapa rätt atmosfär i vardagsrummet runt granen.

Mixa färger och mönster för en levande inredning

När du ska köpa nya kuddfodral är det alltid bra att utgå från befintliga färger i inredningen. Vi tycker att man aldrig ska vara rädd för att blanda mönster och färger. Du kan med fördel blanda olika mönster i olika färger för att skapa en lekfull atmosfär. Experimentera med att blanda kuddfodral i olika färger men se till att hålla en gemensam nyans eller färg som återkommer i kuddfodralen eller fångas upp i övrig inredning som mattan på golvet eller konsten på väggen.

Det kan i sin tur hjälpa till att skapa en känsla av sammanhang och hålla ihop rummet så att det inte kännas för rörigt. Det kan även vara snyggt att blanda enfärgade prydnadskuddar och mönstrade varianter för att ge soffan ett varierat och intressant utseende.Blanda storlekar

Genom att variera storlekar på fodralen kan du skapa en dynamisk känsla i soffan. Använd minst två olika storlekar, exempelvis 40 x 60 eller 50 x 50 cm för att skapa rätt balans. En enkel metod är att använda större fyrkantiga kuddfodral som 60 x 60 eller 50 x 50 cm som bas och sedan lägga på mindre, rektangulära kuddfodral som 40 x 60 cm framför dessa. Detta skapar en intressant kombination av storlekar och ger rummet en mer avslappnad känsla.

“Kuddfodral i linne och sammet kan såklart även blandas för att ge din inredning en intressant och vacker textur.”

Välj rätt material

Hos oss är alla kuddfodral tillverkade i naturliga material som lin och OEKO-TEX certifierad bomullssammet. De olika materialen har sina egna unika egenskaper och kvalitéer. Sammet ger en mjuk och lyxig känsla medan linne är hållbart och bidrar med en vacker textur. Våra kuddfodral i linne är handtryckta genom screentryck vilket ger mönstret och färgerna en levande känsla. Kuddfodral i linne och sammet kan såklart även blandas för att ge din inredning en intressant och vacker textur.

Välj stil på kuddfodral efter rum

Det är alltid bra att fundera över vilken typ av rum du ska inreda när du väljer stil och kvalitet på kuddfodralen. I sovrummet vill du exempelvis kanske gärna försöka ge en mjuk och mysig känsla, och då passar kuddfodral i sammet väldigt bra. Dessa är både mjuka att ta på och är vackra att ha som prydnadskuddar på sängen. I ett barnrum å andra sidan vill du kanske prioritera att skapa en lekfull känsla. Då kan förmodligen ett mönstrat och färgglatt kuddfodral vara ett kul alternativ.

Vi har även flera broderade kuddfodral med djurmotiv som är perfekta till barnrummet och vardagsrummet. I vardagsrummet passar både linne och sammet bra och där beror det mycket på dina personliga preferenser och hur det är inrett sedan tidigare. Det går såklart även bra att blanda upp linne och sammet. I vissa fall kan det även vara att föredra. I matrum och hall tycker vi att kuddfodral i linne gör sig bäst. Om du har några frågor kring att matcha kuddfodral i olika färger, mönster och storlekar kan du alltid höra av dig så hjälper vi dig att hitta rätt.
Visa filter Dölj filter
Färg
Aqua Beige Blå Brun Grå Grön Gul Lila Orange Rosa Rost Svart Taupe Terracotta Vinröd Vit
Storlek
40 x 60 50 x 50 60 x 60
Material
Kuddfodral i linne Kuddfodral i sammet
©2024 Chhatwal & Jonsson. All Rights Reserved.
Logga in
Skapa konto
Registrera som återförsäljare
Glömt lösenordet?
Välj ditt land nedan
Continue to Sweden